2014-11-19

Föreningen svenska tonsättare ställer in årets julmiddag

Föreningen svenska tonsättare ställer in årets julmiddag

Mot bakgrund av att Riksenheten mot korruption har inlett en utredning kring FST:s julmiddag som hölls förra året har en enig styrelse beslutat att ställa in årets julmiddag som skulle ha ägt rum den 15 december. FST vill inte försätta sina medlemmar eller sina gäster i en situation där regelverket inte är färdigutrett eller riskera att försvåra den pågående juridiska processen.

– Det är ett väldigt tråkigt beslut att ta eftersom julmiddagen är ett av mycket få tillfällen där medlemmarna kan träffas och utbyta tankar och erfarenheter med varandra och med inbjudna gäster inom kulturvärlden. Man ska komma ihåg att tonsättarens yrke många gånger är isolerat och ensamt. Men med tanke på att omständigheterna kring förra årets julmiddag utreds, både av oss själva och av myndigheten, så anser vi att det är rätt beslut att fatta, säger Martin Q Larsson, ordförande i FST.

FST arbetar nu med att informera alla inbjudna om beslutet och parallellt fortsätter diskussionen om att skapa ett tydligare regelverk kring hur FST ska hantera tillställningar i framtiden.