2015-03-30
Vid Föreningen Svenska Tonsättares ordinarie stämma 27 mars omvaldes Martin Q Larsson till ordförande för föreningen. Även Dror Feiler omvaldes, som styrelseledamot för en period om två år. Till nya styrelsemedlemmar för en period om två år valdes Martin Jonsson Tibblin och Marie Samuelsson.

Vid stämman utmämnde föreningen även en ny hedersmedlem och två nya passiva medlemmar. Till hedersmedlem i FST valdes Elisabeth Lax, som är divisionschef för kultur och utbildning i Norrbottens Län. Norrbottens Läns Landsting har under en följda av år satsat stora resurser på ett Kraftcentrum för ny musik, bla genom ensemblen Neo och festivalen New Directions

Till passiva medlemmar valdes Sven Rånlund och Per Korsfeldt. Rånlund är verksamhetsledare för RANK – Riksförbundet Arrangörer av Nutida Konstmusik – och har i denna egenskap varit en starkt bidragande faktor till att musik av svenska tonsättare nått rikets alla hörn. Per Korsfeldt har under 20 år skött FSTs ekonomiska redovisning och bokföring på ett exemplariskt sätt, och varit ett stort stöd för föreningen i ekonomiska frågor.

I samband med stämman hölls konstituerande styrelsemöte, vilket utsåg Dror Feiler till vice ordförande och Marcus Wrangö till andre vice ordförande. Efter stämman åt medlemmarna gemensam middag, och avtackade bland annat Erik Peters och Ida Lundén, vilka avgick som styrelseledamöter efter sex år. Stämman var mycket välbesökt, med cirka 90 deltagande medlemmar.