2016-01-27
Min granne tonsättaren

Konsert och panelsamtal på Fria Teatern

Under 2015 genomfördes Samtida Musiks nya projekt Min Granne Tonsättaren, som lyfter fram tonsättare och deras musik med uppsökande, interaktiva och offentliga aktiviteter på skolor, arbetsplatser, föreningslokaler etc i tonsättarens närområde. Projektet sammanfattas fredag 29 januari kl 18 på Fria Teatern i Högdalen, med musik, mingel och panelsamtal om tonsättarens plats i samhället.

Målet med projektet Min Granne Tonsättaren mål är att bidra till skapandet, förmedlandet och lyssnandet på okonventionell musik och ljudkonst, att vill involvera många Stockholmare i det koncentrerade lyssnandet och i dialogen utifrån lyssnandet. Tillsammans med människor av olika bakgrund och ålder vill man samlas kring musik som är skapad av tonsättare och musiker som verkar här och berörs av livet och problematiken här.

Fredag 29 januari sammanfattas projektet med en konsert på Fria Teatern i Högdalen, med några av de verk som framförts under 2015. Samtidigt är kvällen en överlämning till deltagarna under 2016. Innan konserten anordnas ett panelsamtal om tonsättarens plats i samhället, modererat av Elisabeth Widlund.

Program

Kl 18.00 Panelsamtal där tonsättarens och musikens möjligheter står i centrum

Kl 19.00 Helkvällskonsert med Duo Gelland och de 10 tonsättare som ingått under 2015 års projekt, Min Granne Tonsättare.

Musik av och med: Jonas Asplund, Olov Franzén, Erika Förare, Peter Lindroth, Maria Lithell Flyg, Chatarina Palmér, Eva Sidén, Patric Simmerud, Gunnar Valkare och Leo Correia de Verdier. 

Mot slutet av kvällen presenteras 2016 års tonsättare i Min granne tonsättare tillsammans med Stockholms Saxofonkvartett.

Kvällen är ett samarbete mellan Samtida Musik och FST - Föreningen Svenska Tonsättare, med stöd av Stims promotionnämnd.

Fri entré